Pont du Gard...arkitektonisk bygningsværk !

Akvædukten, som ligger ca. 10 km fra Blauzac. Et fantastisk udflugtsmål med picnickurven, badning, vandre-gåtur lands floden og fiske. Der er altid en del mennesker – om sommeren rigtig mange. Fascinerende og levende.

Kanoture

Det er spændende og hyggeligt at leje en kano og sejle på floden Gardon. Der er flere muligheder for ture. Men tag f. eks. til Collias og lej kano her – og hør nærmere om tur-muligheder. Der er flere sværhedsgrader og det er ikke farligt. Man bliver som regel afhentet på et aftalt sted.
Tag picnic, drikkevarer og badetøj med.

I kan om sommeren gøre stop forskellige steder, hvor I kan svømme og spise jeres medbragte. Der er forskellige ture man kan vælge imellem. De taler engelsk og er meget hjælpsomme. Vi har selv taget turen nogle gange og kan anbefale det varmt.

Uzes....franskmændenes foretrukne ferieby !

Byen ligger ca. 6 km. fra huset i Blauzac og er som klippet ud af en bog eller film af Pagnol, og er indbegrebet af sydfransk charme og stemning. Her er et utal af små butikker, caféer og restauranter i de smalle gader med hyggelige huse. En stor del af byen har snævre gader med mange spændende butikker. Hovedgaden, Rue de Gambetta, er omkranset af platantræer og med butikker og caféer hele vejen. Midt i Uzes ligger Place aux Herbes, som er byens torv, og meget hyggeligt og charmerende med et leben af glade mennesker. Her er også masser af gode restauranter. Hver onsdag og lørdag er der marked på Place aux Herbes. Især lørdagsmarkedet er overvældende, men også med mange mennesker. De lokale kommer langvejs fra for at besøge markedet i Uzes. Her kan købes stort set alt fra de lokale producenter: olivenolie, franske sæber, krydderier, fisk, kød, friske grøntsager, blomster, frugt, beklædning og m.m.m Place aux Herbes er meget stemningsfyldt med det fine springvand i midten omgivet af caféer og restauranter. Uzes er meget kendt for sit hertug “slot”, som ligger ud til hovedgaden og fortsat beboes af familien til den oprindelige hertugslægt. I udkanten af Uzes – i hver sin retning – er der 2 store og meget velassorterede supermarkeder, hhv. Carrefour imod Avignon og Intermarché imod Montaren / Ales.

Avignon....den stolte gamle paveby !

Avignon ligger ca. 35 min. kørsel fra huset i Blauzac er absolut et besøg værd. Avignon som i 13. hundrede tallet var pavesæde for paverne i Rom er omkranset af en bymur, med mange aktiviteter og butikker indenfor murene. Pavepaladset er værd at besøg værd ligesom en byrundtur er det. I sommerperioden er der stor aktivitet med festivaler, danse, teater, musik osv.

Nimes….romernes retræteby

Nimes ligger ca. 25 min. kørsel fra huset i Blauzac og er absolut et besøg værd. Den meget velbevarede arena som stadig bruges både til tyrefægtning og store koncerter, samt La maison Carrée som er en enestående bygning med diverse udstillinger. Byens centrum er meget hyggelig med mange små torve med caféer og restauranter, samt et utal af butikker. Et besøg i Parq de Fontaine er også hyggeligt og så er der Les Halles som er et kæmpe fødevare- og handelscentrum, som kan være spændende at besøge.

Middelhavet / Camargue / Aige Mortes....spændende natur og byer !

Har man lyst til en dukkert i Middelhavet er det dagstur værd at tage til Les-Saints-Maries-de-la-Mer. Det er en hyggelig lille sigøjnerby ( men bare rolig ), som ligger direkte ud til Middelhavet med fine sandstrande. Byen ligger ca. 50 – 60 min. kørsel fra huset i Blauzac. Turen går gennem Carmague, Europas største naturlige vådområde, med rismarker, saltsøer, lyserøde flamingoer, vilde hvide heste og opdrætning af tyre til tyrefægtning samt et spændende landskab og med et rigt fugleliv.

Camargue er hvert år samlingssted for tusindvis af sigøjnere som fejrer deres helgen, Den Sorte Maria / Madonna. Når man er her kan man evt. også besøge Aige Mortes som er en meget speciel by fuldstændig gemt væk bag en omkransende bymur.

Arles / Aix-en-Provence / Montpellier / Le Grau-de-Roi / Les Baux de Provence / Bagnol-sur-Ceze/Cascade du Sautadet / Trabuc ( grotter ) / Montventoux /

Disse er alle spændende byer og steder som er et besøg værd og med hver sit særpræg. Samtidig ligger de indenfor en fornuftig køretid fra huset i Blauzac. Men………..der er jo så mange skønne, smukke og særprægede byer og steder i området. For vininteresserede kan man jo tage mod Avignon og til Tavel og Lirac på den ene side og til Chateaneuf-du-Pape på den anden side af Rhonefloden

Gorges de L’Árdeche….fantastisk køretur og natur !

Dette er en smuk tur hvor man kører på toppen af en bjergkam med utallige fantastiske udsigtspunkter. Her er også mulihed for at besøge flere drypstensgrotter med guide og med lysshow og musik. Man kan også tage en svømmetur i Árdeche floden. Turen hertil fra huset ca. 50 – 60 min. gennem et smukt landskab.

Collias….vandretur eller kanotur !

Ca. 12 km fra Blauzac. Velegnet udgangspunkt for vandreture og kanoture.
Lej en kano her og sejl ned ad floden Gardon – det er smukt og hyggeligt.
Vandreture: her er gode muligheder for forskellige vandreture langs floden.
Klatring / Rapelling: Collias er et yndet sted for at klatre på de stejle klipper. Folk fra hele Europa kommer til Collias for at klatre. Men det er ikke for ”amatører ”.
Hele området omkring Collias er et hyggeligt område – med forskellige aktiviteter.

Haribo-museet, Uzes....mest for børn !

Ligger ca. 1 km. udenfor Uzes mod Avignon ved Pont des Charrettes. Lige noget for familier med børn.

La Bousscaresse….vandland og hygge !

La Bousscaresse er et dejligt udendørs anlæg med flere svømmebassiner og velegnet for børnefamilier. Nogle bassiner er med lav vandstand så selv små børn kan bade og soppe. Lidt dyr entré, men man kan sagtens opholde sig der en hel dag. Mad og drikkevarer kan købes.

St. Quentin de la Potterie….hyggelig kunstnerby !

Nogle få km. fra Uzes er der i denne lille landsby, samlet et stort antal keramikere, pottemagere og andre kunstnere. Besøg de mange atelier’ og se håndværkerne i arbejde. Her er der også et hyggeligt marked 1 x ugen – fredag formiddag.

Fountaines du Vaucluse….naturfænomen i Verdensklasse !

Ca. 55 km fra Blauzac efter Avignon. En meget spændende naturoplevelse. Dette er en af verdens mest givende kilder. Her ”vælter” ca. 200.000 liter vand op i sekundet fra underjordiske kilder. Vandet kommer fra bjergene i baglandet. Her er selvfølgelig mest vandrigt om foråret. Et meget flot syn og sjældent naturfænomen. Der er ikke langt at gå op til kilden. Byen er ikke noget i sig selv. Men en tur vi vil anbefale.

Ovenstående –

er blot et lille udplug af de mange ja, nærmest utallige muligheder området byder på. Skaf noget materiale om området og find nogle ting i gerne vil se. Der er også kort m.m. i huset.

I ønskes et godt ophold og håber at i kommer hjem med mange gode oplevelser og ferieminder.