Blauzac:

Her er 2 cafeer / barer: Café Central og Café Progress. De er naboer og meget lokale. Café Progress har en fredelig gårdhave samt en forholdsvis nyanlagt restaurant. Der står et skilt udenfor cafeen med dagens menu, hvor der plejer at være et par forretter, hovedretter og desserter at vælge imellem.

Rimeligt billigt og maden er enkel og ok. Der er kommet ny ejer, så vi ved ikke om der er sket ændringer (kokken kan jo være den samme).

Uzès:

Le Vieux Café: Serverer god regional mad til rimelige priser. Midt i Uzès.

La Taverne: International og traditionel mad.

Les Fontaines: God frokost-restaurant med gode salater.

La Bourse: Hyggelig typisk café/bar på hjørnet af hovedgaden

Place aux Herbes: Er et dejligt åndehul i Uzès, en stor plads med mange cafeer, barer og restauranter, samt markedsplads. Her er hyggeligt at slappe af med en lille ting.

Suisse d’Àlger: Ligger på hjørnet ved markedspladsen på Place de National. Typisk lokal restaurant med mange lokale stamgæster, rimelig god mad til rimelige penge.

Le Temp Perdu: Populær frokostrestaurant. Det har nogle flotte salater og de fleste er der gods i, da de bl.a. serveres med stegte kartofler. Vi spiser ofte der f.eks. inden vi rejser hjem lørdag til frokost. Især om lørdagen når vejret er godt er det en god idé at bestille bord, inden I går på marked – eller I skal have heldet med jer for at få plads ved 12-13 tiden.

Bistrot du Grézac: Hyggelig, typisk fransk reaturant, hvor mange forretningsfolk spiser deres frokost. Også typisk familierestaurant. Hyggelig atmosfære. Ikke dyrt. Meget god til skaldyr.
Ligger på Place Belle Croix, ved kirken.

Vinindkøb

Vi ”bor” i et område med mange vinmarker og deraf mange lokale vinbønder og cooperativer – og vi bor også tæt på de kendte og meget finere vine, som f. eks. Chateneuf du Pape, so blot er ca. 50 – 60 km. fra Blauzac, tæt ved Avignon.

Her er der gode muligheder for at besøge, og besigtige et rigtigt ” Chateau ” eller vingård !

Vin kan købes mange steder. Det er svært at rådgive, fordi smag og behag er så forskellig. Og det samme gælder forholdet til hvad vin skal og må koste.

Vi køber vin både i supermarkedet, ved cooperativet, og direkte hos de lokale vinbønder.

Hos vinbønderne og ved cooperativet, kan man købe vin på flasker, vin i plastdunke ( ”vrac”) og i papkartoner med en aluminiumpose.

Vi kan derfor kun nævne nogle steder og navne, som vi selv har prøvet eller andre har nævnt for os. Resten må man prøve sig frem til. Og det er jo heller ikke den dårligste ferieopgave.

Tænk også på, at der er ikke særlig langt til de ”store vinområder”. F. eks. ligger Chateneuf du Pape så tæt på, at det er værd at tage en dagstur i det område.

Supermarkeder vs. den lokale vinbonde

I supermarkederne kan man altid finde et enormt stort og bredt udvalg i alle typer vine og prisklasser. Samt være heldig med tilbud. Der er altid mange lokale vine også, hvilket gør at man kan få smagt lidt forskelligt fra området. Men det er selvfølgeligt lidt ”kønsløst” og kommercielt – men nemt !

Hos de lokale vinbønder / -udsalg, er det jo så ”kun” lige netop vin fra dén gård eller dét område, men der hersker ingen tvivl om at det er hyggeligere og sjovere. Og normalt kan man smage på varerne. Men det er nok mere det at man selv har hentet sin vin på gården, der gør at det er OK at drikke en noget billigere vin, som trods alt smager helt OK.

Der er flere vinbønder i området Blauzac & Uzes:
Lige udenfor døren er der flere af de små vingårde, som sælger til private.

Bourdic ( Vin-cooperativ ):

Man finder Bourdic I selve byen Bourdic, ca. 5 km. fra Blauzac og ca. 4 km. udenfor Uzes ( mod Avignon ).
Mange gode vine. De fleste lidt kraftige og stærke ell. skarpe i smagen.
Også gode dagligvine som aftappes på dunke eller medbragte flasker.

Les Vignes de l’Arque, Baron :

I byen Baron, ca. 15 km. fra huset efter Uzes. Mange gode vine på flaske eller dunk eller i karton.
En specialitet er Cartagène, en herlig apéritif. De har også en god rosé.

Sourilhac:

Vingården hedder Sourilhac og ligger i Domazan – det er et familieforetagende.
Let at finde, kør til Remoulins og mod Avignon. Efter ca. 10 km. er der skilt til højre mod Domazan. Kør ind i byen, hvor de midt i byen er et lyskryds, her begynder man at kigge efter husene på højre hånd. Lige før en korsvej er der en stor port, hvor der står Domaine Sourilhac. Hvis porten ikke er åben, så ring på klokken og vent !!!
De har nogle gode Cote de Rhone. Spørg om de har en Fute de Chène, som er en meget god og kraftig vin.

Intermarché:

Dejligt supermarked i Montaren, ca. 7 km. fra Blauzac og ca. 3 km. Uzes. De har et vældigt udvalg i alle typer vine og i alle prisklasser. Også mange lokale vine fra lokalområdet og fra Nimes, Ventoux, etc.

Carrefour:

Mægtig stort supermarked lige udenfor Uzes, 2 km., ved Pont des Charrettes. Har et stort, stort udvalg af vine. Her kan man næsten altid gøre et godt køb.